Skladba dřevěného stropu - odhlučnění podkroví

Reklama
Skladba dřevěného stropu - odhlučnění podkroví

Dobrý den,
potřebovala bych se poradit.
Rekonstruujeme starší rodinný dům a momentálně řešíme skladbu stropu, aby jsme v obýváku v přízemí nenadskakovali při každém dupnutí dětí v pokoji v podkroví.
Strop jsme dělali nový, měl by být ve skladbě SDK, folie, rošt, trámy, vata, dřevěný rošt a jedna přišroubovaná vrstva OSB desek podložených mirelonem (nikde se OSB deska nedotýká přímo roštu).
OSB desky se v patře nedotýkají obvodových zdí, je tam 3-5 cm mezera, kterou zedníci začali zahazovat betonem (podkroví má tenčí zdi než přízemí), ale zatím je hotová jen jedna stěna. Nejsem si jistá, jestli tam ta spára má zůstat nebo ne, tak jsem je zatím zastavila.
Každopádně má otázka je, co dát na tu vrstvu OSB desek, aby se podkroví odhlučnilo.
Zatím přemýšlíme nad sádrovláknitými deskami (Rigidur) lepenými napevno na OSB desky s dilatační spárou u všech zdí a u prahů. Myslíte, že to pomůže? Zarazilo mě, že to neplave ale lepí se napevno. Máme na zvukovou izolaci místo cca 1,5 cm, na to přijde lino v kuse.
Nebo byste doporučili úplně jiné řešení? Ještě nám někdo říkal o deskách skládaných dvojmo, plovoucích na těch OSB deskách a u zdí zasilikonovaných, ale nejde mi to vyhledat podle postupu a celkově by se takhle asi ta podlaha hodně zvýšila.

Díky za reakce!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.