Částečně podsklepený RD - hydroizolace vs. monolit základová deska + strop podsklepené části

Rubriky:

Reklama
Částečně podsklepený RD - hydroizolace vs. monolit základová deska + strop podsklepené části

Dobrý den,

řeším problém ohledně stavby částečně podsklepeného RD. Z obrázku: hydroizolace prakticky tvoří dilataci mezi základovou deskou nepodsklepené části a stropem podsklepené části RD. Znamená to tedy, že jedna strana desky nepodsklepené části vlastně není na základovém pásu, což se mi zdá zvláštní, ale pokud na internetu hledám,vždycky najdu stejný detail, takže se to takto pravděpodobně dělá (?). Napadlo mě, položit hydroizolaci pod desku, kterou pak budu moci zmonolitnit se stropem sklepa. Pod tuto hydroizolaci jako ochranu buď hodit nějakou geotextilii nebo tenkou vrstvu betonu.
Jinak z obrázku základ -3,550 nepřechází do základu -1,200, takže odstupňování tam nehrozí. Přesto, neměl by základ -1,200 být hlubší kvůli roznášecímu úhlu zeminy? V tomto případě je tento úhel cca 62°, což se mi taky nějak nepozdává.
Děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.