Prosím o raduDobrý deň, chystáme sa stavať dom Styl 2 od Prodomu (http://prodom.sk/?p=projekty&project… Momentálne sme vo fáze premýšľania nad materiálmi a ich hrúbkami, ktoré použijeme. Chceli by sme sa čo najviac priblížiť k NED. Zo všetkých diskusných fór, ktoré som si doteraz čítala, som už trošku zmätená, každý mi radí niečo iné. Preto by som Vás chcela požiadať o rady, či uvažujeme dobre, tak aby sme dosiahli čo najväčší tepelný odpor, vyhli sa rosnému bodu a pod.. Plánujeme 20 cm zateplenie podlaha, 30 cm zateplenie strop (Isover super profi 16 medzi krovy, 14 priečne), okná - izolačné trojsklo. Problém máme s obvodovými múrmi.
1. variant:
- 30 cm brúsená tehla (Heluz family 30 s celoplošným lepidlom R= 3,78) + 20 cm ESP grafit
2. variant:
- 38 cm brúsená tehla (Heluz family 38 s celoplošným lepidlom R= 5,11) + 12 cm ESP grafit (resp. radšej by som asi použila 15 cm ESP grafit).
Aký je Váš názor na našu skladbu konštrukcie domu, resp. ktorý variant by ste mi odporučili. Poprípade, ak máte nejaké iné pripomienky, rady, nápady, budem veľmi rada, ak mi poradíte.
Vopred veľmi pekne ďakujem za každú reakciu!