Automat + BruliDobry den,
Chystam se zakoupit automaticky kotel, resp. tedy predelat cele vytapeni v rodinnem dome (v soucastnosti elektrika), tzn. kompletne rozvody, radiatory i vcetne kominu a instalace kotle.
Precetl jsem tu hafo prispevku, preskakoval z kotle na kotel abych nakonec dospel k zaveru, ze s prectenim vice diskusi vim tim mene jakej mam vybrat;). Jelikoz se jedna o muj prvni kotel vubec, tak zadne zkusenosti v teto oblasti.
Ale k dotazu, osobne se mi nejvice libi asi kotle Ogniwo a to z duvodu ridici jednotky, kterou lze obsluhovat po siti. Jak sem totiz pochopil s diskusi, tak "idealni" nastaveni kotle obnasi spoustu hodin stravenych u kotle a hledani posuv/prodleva/vzduch atd. a tedy sber dat bych pro toto laborovani videl jako vyhodu, kor kdyz uplne nejde sedet u kotle cely den.
Na druhou stranu se me ale jevi cela rada kotlu jako lepsi volba, hlavne kotle s otocnou retortu, ktere by meli nejlepe spalovat i jina paliva nez uhli (aspon tedy myslim ze ogniwo otocnou retortu nema). Dale bych chtel kdyby kotel umel prejit s rucniho rezimu na automat bez vyhasnuti a blbnuti s nejakym nouzovym rostem, proste jen prepnuti na automat .... dohori drevo resp. klesne teplota a najede automat. Vyber je velky, ale nejak se mi v tom pocatecnim chaosu nedari vyselektit idealni volbu. Lze jednotku Bruli, ktera by mela umet to co ta u Ogniwa k jinym automatickym kotlum ? Je to velky problem nahradit puvodni jednotku ? Ozve se nekdo kdo pouziva kotel s otocnou retortou, moznosti topit ruco a touto jednotkou ?
Samozrejme je limitem i cena, nehledam tedy kotel za 30k co by mel i vodotrysk, ale zas ne za 300k, primrene.
Predem dekuji za kazde rady i navrhy reseni.
P.S. Hledam schopneho cloveka/topenare, ktery by byl ochoten poradit i mejlem, pripadne i ukazat takovy kotel v provozu nebo fotky, pripadne i udelat rozvod vc. zapojeni kotle, idealne Decin, Usti n. L a okoli
Preji hezky den, Jarda