Tepelné čerpadlo Zubadan

Tepelné čerpadlo Zubadan

Dobrý den,
bydlím ve 13 let starém domku (dřevostavba) na Praze západ a rozhoduji se pro tepelné čerpadlo v domě s TZ 16KW, s radiátory a velikostí vytápěného prostoru 170 m2. + ohřev TUV, v domě bydlí 4 osoby.
Poptala jsem 4 firmy(fyzicky byli i v domě) a teď řeším, kterou firmu vybrat. Čím více se snažím pochopit technické věci, tím složitější je mé rozhodování. Tvrdím, že papír snese všechno a bojím se klamavé reklamy. Jedna věc je cena, ale není pro mne úplně rozhodující. Ráda bych měla doma teplo a neplatila za spotřebu 70 000Kč jako platím teď. (Topím na Propan)

Jedna firma mi nabídla TČ Zubadan, podle technických parametrů to vypadá úžasně (ale není úplně levné), rozhoduji se, zda do toho jít,zda opravdu funguje jak se uvádí.
A nebo zda jsou to zbytečně investované peníze a úplně stejně dobře, bych byla schopná dům vytopis i jiným TČ s nižší výstupní teplotou, s nižší pořizovací cenou a za stejných ročních provozních nákladů.

Nemáte někdo zkušenosti s již namontovaným TČ, které by mělo k provozu stejné podmínky? Tím myslím - TZ 16 KW, radiátory + ohřev TUV atd.
Zajímalo by mne jak teplou potřebujete vodu na výstupu, abyste v mrazech dům vytopili, kde máte bivalentní bod a jaké event. máte roční náklady.
Nebo máte někdo namontové TČ Zubadan a můžete mi říct, zda opravdu funguje jak se udává v technické dokumentaci?

Předem děkuji za odpověď
M.Bassettová

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.