el. podl. vytápění - složení a tloušťka vrstev?

Rubriky:

Reklama
el. podl. vytápění - složení a tloušťka vrstev?

Dobrý den,

uvažujeme v rámci rekonstrukce části nepodsklepeného přízemí RD o použití elektrického podlahového vytápění.

Jaká je minimální/doporučená skladba a tloušťka jednotlivých vrstev (počítáno bez spodní desky/izolace)? Při předběžných konzultacích s projektantem a zedníkem jsem slyšel, že celá vrstva by měla mít asi 30 cm. To se mi zdá hodně.

Proč např. nelze vyrovnat spodní vrstvu (např. 2 cm), na to polystyren (např. 10 cm), pak kabely (0,5 cm), anhydrit (2 cm) a dlažba (1 cm), tedy celkem nějakých 16 cm? V čem by toto bylo nedostačující?

Jinak obecně proti tloušťce 30 cm nic nemám, ale musela by se kvůli tomu asi rozbourat spodní deska a mám obavy kvůli vlhkosti (pokud se dokonale nenapojí nová izolace, dovedu si představit, že si půdní vlhkost najde skulinku).

Děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.