Hluk, průtokoměry, netopící větveDobrý den,
můj problém se týká hluku při seřizování průtoků a nefunkční průtokoměry.
Máme rodinný dům s dvěmi obytnými patry. V každém patře je rozvaděč. V přízemí je rozvaděč se 7 větvemi a v 1. patře 6 větví. Ve sklepě je kondenzační kotel Baxi s čerpadlem UPS 25-60 180. Celý systém je řízen Ethathermem.
Po přečtení diskuzí jsem dala čerpadlo na 3. stupeň, nastavila na pc všude stejnou teplotu a začla seřizovat průtoky. Nastavené průtoky podle projetku jsou hlučné. V přízemí se 5 průtokoměrů hýbe a dva nereagujou. V horním patře se hýbou 3. Vyzkoušela jsem si jeden průtokoměr (ampulku) dobrý vyčistit - šel, z nereagujícího pořád stříkala voda, tak jsem ho raději ani nevytahovala. Sice začly topit větve, které netopily, ale hlučí to. Při zavření průtoku je hlučná podlaha do druhého dne studená. Odvzdušnění v 1. patře ok. V přízemí jsem nepochopila. Můj dotaz zní, jak snížit hluk a mít teplo a jakou mají vypovídací schopnost průtokoměry? Je lepší mít jedno čerpadlo, které jede nonstop a nebo u každého rozvaděče čerpadlo s regulací? Existuje nějaký klíč na průtokoměry, jelikož mám úplně zničené prsty :) ? Firma nám to šteluje už dva roky a nelepší se to, pokaždé pošle někoho jiného. Proto se chci na další návštěvu připravit. Děkuji za pomoc