Hluk, průtokoměry, netopící větve

Rubriky:

Reklama
Hluk, průtokoměry, netopící větve

Dobrý den,
můj problém se týká hluku při seřizování průtoků a nefunkční průtokoměry.
Máme rodinný dům s dvěmi obytnými patry. V každém patře je rozvaděč. V přízemí je rozvaděč se 7 větvemi a v 1. patře 6 větví. Ve sklepě je kondenzační kotel Baxi s čerpadlem UPS 25-60 180. Celý systém je řízen Ethathermem.
Po přečtení diskuzí jsem dala čerpadlo na 3. stupeň, nastavila na pc všude stejnou teplotu a začla seřizovat průtoky. Nastavené průtoky podle projetku jsou hlučné. V přízemí se 5 průtokoměrů hýbe a dva nereagujou. V horním patře se hýbou 3. Vyzkoušela jsem si jeden průtokoměr (ampulku) dobrý vyčistit - šel, z nereagujícího pořád stříkala voda, tak jsem ho raději ani nevytahovala. Sice začly topit větve, které netopily, ale hlučí to. Při zavření průtoku je hlučná podlaha do druhého dne studená. Odvzdušnění v 1. patře ok. V přízemí jsem nepochopila. Můj dotaz zní, jak snížit hluk a mít teplo a jakou mají vypovídací schopnost průtokoměry? Je lepší mít jedno čerpadlo, které jede nonstop a nebo u každého rozvaděče čerpadlo s regulací? Existuje nějaký klíč na průtokoměry, jelikož mám úplně zničené prsty :) ? Firma nám to šteluje už dva roky a nelepší se to, pokaždé pošle někoho jiného. Proto se chci na další návštěvu připravit. Děkuji za pomoc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.