Jaký otopný systém nainstalovat-všechny parametryDobrý den stavíme nový rodiný dum.Stavba rozestavěna,budou montovat teď okna,stavíme komín.Neznám přesnou tepelnou ztrátu domu,proto píši parametry ktere by mohly postačit aby se to dalo spočítat.Plocha obytného prostoru- 1patro 81,6m2 a 2patro 68m2.Výška stropu 1patra 2.5m a výška 2patra 2.3m. Postavený z broušených cihel porotherm 44 profi na pěnu, které jsem vysypával drceným extrudovanym polystyrenem (obdobný systém jako má heluz family-jen to mají předražené,tak jsem si vysypal každou cihlu zvlášť).Okna 6komorova deceuninck s trojsklem-U celého okna cca 0.75 Wm2/K. střecha tondach stodo12, zateplena vatou 20cm mezi krovy+5cm přes krovy.v 1 patře vnitřní příčky z cihel porotherm 11.5 a 8. v 2 patře příčky ze sádrošů.máme vlastní kopanou studnu,ale není jisté zda bude vždy pitná,proto je dovedena voda i z vodovodního řádu.ale budeme chtít využít vody ze studny. Máme svůj les,takže chceme topit dřevem v krbu.
Dotaz:
1)chtěl bych mít v obýváku krbovou vložku s výměníkem,solarní kolektory na ohřev TUV,plynový kotel - to vše napojeno do akumulační nádoby. Je to dobrý typ vytápění a ohřevu TUV nebo by jste to jinak uspořádali či vyměnili?
2)Jak silnou kW krbovou vložku do vody a do vzduchu?
3)Jak velkou ak. nadobu a jaký typ
4)Mám navrženo podlahové vytápění(obývák,koupelky,vc,zádveří) i ústřední radiátory(dětské pokoje,ložnice,chodby,jídelna),nutnost směšovacího okruhu-je to vhodné řešení nebo se ústřední radiátory dají vyměnit za něco jiného aby to nemuselo jít přes směšovač?
5)Lze akumulačku a vše okolo předchystat pro dodatečnou instalaci solarních kolektoru a dodatečně zapojit aby to vše fungovalo.A kdyby náhodou se posléze nedávaly solary nebude to problém?