Jaký otopný systém nainstalovat-všechny parametry

Reklama
Jaký otopný systém nainstalovat-všechny parametry

Dobrý den stavíme nový rodiný dum.Stavba rozestavěna,budou montovat teď okna,stavíme komín.Neznám přesnou tepelnou ztrátu domu,proto píši parametry ktere by mohly postačit aby se to dalo spočítat.Plocha obytného prostoru- 1patro 81,6m2 a 2patro 68m2.Výška stropu 1patra 2.5m a výška 2patra 2.3m. Postavený z broušených cihel porotherm 44 profi na pěnu, které jsem vysypával drceným extrudovanym polystyrenem (obdobný systém jako má heluz family-jen to mají předražené,tak jsem si vysypal každou cihlu zvlášť).Okna 6komorova deceuninck s trojsklem-U celého okna cca 0.75 Wm2/K. střecha tondach stodo12, zateplena vatou 20cm mezi krovy+5cm přes krovy.v 1 patře vnitřní příčky z cihel porotherm 11.5 a 8. v 2 patře příčky ze sádrošů.máme vlastní kopanou studnu,ale není jisté zda bude vždy pitná,proto je dovedena voda i z vodovodního řádu.ale budeme chtít využít vody ze studny. Máme svůj les,takže chceme topit dřevem v krbu.
Dotaz:
1)chtěl bych mít v obýváku krbovou vložku s výměníkem,solarní kolektory na ohřev TUV,plynový kotel - to vše napojeno do akumulační nádoby. Je to dobrý typ vytápění a ohřevu TUV nebo by jste to jinak uspořádali či vyměnili?
2)Jak silnou kW krbovou vložku do vody a do vzduchu?
3)Jak velkou ak. nadobu a jaký typ
4)Mám navrženo podlahové vytápění(obývák,koupelky,vc,zádveří) i ústřední radiátory(dětské pokoje,ložnice,chodby,jídelna),nutnost směšovacího okruhu-je to vhodné řešení nebo se ústřední radiátory dají vyměnit za něco jiného aby to nemuselo jít přes směšovač?
5)Lze akumulačku a vše okolo předchystat pro dodatečnou instalaci solarních kolektoru a dodatečně zapojit aby to vše fungovalo.A kdyby náhodou se posléze nedávaly solary nebude to problém?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

311 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.