termohlavice heimeir kaput?

Reklama
termohlavice heimeir kaput?

dobrý den. přestěhovali jsme se do bytu s vlastním plynovým topením. 3 + 1, ne patrový, 5 radiátorů včetně koupelnového žebříku, radiátor v referenční místnosti osazen ruční hlavicí. máme problém s hlavicemi heimeir K - nezavírají podle teploty, chovají se jako ruční ventil. kolem hlavice je až o 10 stC víc, než je nastaveno, a je stále otevřená. topení je dělané pravděpodobně v roce 2004 (podle zár. listu k pokojovému termostatu). TR ventily jsou heimeir (podle obrázků zde z diskuze). zkoušel jsem ventily přenastavit ze 6 na 3 (podle zde hojně diskutovaných heimeirů jsem si myslel, že zvýším tlak na ventil zevnitř a to pomože) - bez efektu (jen zvýšený hluk proudící vody :-) ). můj dotaz zní: je možné, že je devět let stará hlavice kaput? může být kapalina v ní vyschlá? může být dřík hlavice tlačící na dřík ventilové kuželky vychechlaný tak moc, že vzniklá vůle znefunkční regulaci? mockrát díky za odpovědi vám zkušeným. petr němčík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.