SPIROLLZDRAVÍM,
potřeboval bych zjistit informace o stropech z předepjatých dutých stropních panelů SPIROLL.
Rozhoduji se mezi monolityckým stropem a SPIROLL. Rozhodující bude cena, která je podstatně nižší u SPIROLLU, ale ještě potřebuji získat nějaké informace a nejlépe od lidí, kteří tento typ stropů mají.
DOTAZY: "Věneček" pod strop - mám v plánu 6 cm betonu s kari sítí drát 6 mm oko 100 x 100. Je to dostačující ? Nebo je lepší udělat podctivý věnec pod panel ?
Další dotaz mám ohledně věnce v úrovni stropu ( po obvodu ) Jakým způsobem se to řeší v případě, že mám balkón (bálkon = vyložené panely přes zeď s dvojím armováním) a " lodžii ? V těchto místech bude věnec přerušen ..?
Můj návrh řešení ? Dal bych v oblasti balkonu a lodžije do výše popisovaného 6 cm věnečku s kari sítí roxory R 10 a v místě kde končí balkón bych je vytáhnul do oblasti, kde bude obvodový věnec - zde bych roxory napojil s roxory které budou v obvodovém věnci - to samé u lodžie. Je tento postup dobrý nebo jak se to řeší ? Ještě jedna věc mě napadla - nechat si do krajových panelů balkónu zalít ocel. oka a věnec k nim napojit..?
Další a už snad poslední otázka jakým způsobem řešit spodní podhled panelů - nejsem si jist, že zatmelení spár nebo přetáhnutí perlinkou budou dobré a že se časem spáry nebudou rýsovat ... ? Jakým způsobem je nejlepší tento problém řešit ? Nehci dávat sadrokartón tuhle variantu jsem vyloučil. Pomohlo by nalepit zespodu 2 cm polystyrénu a na to omítku / natáhnout lepidlo a perlinku?