rekonstrukce podlahy + instalace PV

Reklama
rekonstrukce podlahy + instalace PV

Řešíme kompletní rekonstrukci částečně podsklepeného domu (1964). Problém je ve skladbě podlahy. Současný stav (mimo nepodsklepenou část) od spoda:

1. hurdisky uložené v patkách zalitých v I profilech (íčka přesahují ze shora o 9 cm)
2. škvárové lože cca 12 cm
3. uvnitř lože trámový rošt s plovoucí prkennou podlahou

Zamýšlené řešení rekonstrukce:
1. namísto škváry 10 cm EPS polystyrenu (cca 1 cm přesahuje I profily)
2. fólie a vedení podlahového topení přichycené sponkami přímo do polystyrenu
3. zalito cca 6 cm betonem s plastifikátorem s karisítí položenou na topných hadech
4. vinylová krytina (WC, koupelna a zádveří - dlažba)

Problém je v tom zda je 6 cm betonové vrstvy dostačující. Vzhledem k tomu že délka hurdisek je 130cm a je to 60 let starý barák, je na snadě to zpevnit. Větší tloušťku (výšku podlahy) si asi nebudu moci dovolit vzhledem k překladům nad dveřmi a okny.
Samozřejostí je 10cm polystyrenu na strop sklepa. Dále mě ješte zedník přemlouvá aby ta kari síť byla položena přímo na polystyren pod topného hada. To mě ale připadá na hlavu postavené.

Děkuji za případné rady, zkušenosti...

Moje obavy z nedostatečné tloušťky betonové vrstvy vyplývají např. z článku http://www.imaterialy.cz/Poruchy/Podlaho…

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.