Připojení sporáku na PB

Rubriky:

Reklama
JJ jarmil jarmil @jarmil.jarmil před 11 roky30.03.2013 22:22:00
Připojení sporáku na PB

Dobrý den,
koupil jsem starší sporák mora z druhé ruky. Plánuji jej dát na chalupu. Chci jej připojit na PB láhev. Mám několik 2kg, do budoucna možná pořídím 10kg. Na chalupě trávím 30 dní v roce převážně v létě. Můj záměr je dát sporák do obytné místnosti a provrtat venkovní zeď a láhev umístit venku pod přístřeškem. Vždy před odjezdem bych ji ventilem zavřel. Něco na způsob karavanů z NDR.
Proto se ptám.
Pokud koupím v metráži hadici na PB od Mevy (cca 5m) opřatím ji patřičnými koncovkami a případně redukcí na 10kg a 2kg láhve, lze to takto provézt?
Navíc bych rád udělal u lahve rozbočení na manometr, abych měl přibližnou informaci o tlaku a mohl zavčas zajistit náhradní láhev.. Mám doma spousty fitingů v mosazi a nerezu, tak bych to upotřebil. Manometr bych volil do 6 baru, jelikož plná láhev by měla mít okolo 2 baru.
Poraďte prosím, na co si dát pozor a zda to takto udělat.
Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.