Pomůže zlepšení tahu komína aby se nešpinilo sklo u krbové vložky?Dobrý den, mám problém se zakouřením skla u krbu Aquador LSO Style 22kW s teplovodním výměníkem (Celkový výkon 22 kW, 18kW do vody, 4kW do vzduchu). Nasávání vzduchu z exteriéru. I když topím bukovým dva roky vyschlým dřevem, sklo se zanáší. Při přikládání občas i trochu zakouří do místnosti. Přikládám fotku cca po 4 dnech topení bez čištění skla. Vložka topí dobře, ale to sklo se mi fakt nelíbí. Napojení do komína je na míru takto (vše 200mm): koleno - cca 1m nerezový kouřovod pod úhlem 15° - koleno do komínového dílu s úhlem 45°. Výška komína od napojení je 4m průměru 200mm (keramický izolovaný Schiedel) + jsem ještě zkušebně nastavil komín pozinkovanou neizolovanou trubkou (trochu to pomohlo, ale není to pořád ono). Uvažuji o nějakém zesilovači tahu abych mohl dát tu pozinkovanou trubku pryč, protože to není hezké. Pomohla by nějaká rotační hlavice bez motoru nebo musí být komínový ventilátor? Výrobce požaduje minimální tah na výstupu z vložky 12Pa, bohužel aktuální tah nemám čím změřit a v této problematice jsem laik.
Díky.