Jsem OSVČ nebo fyzická osoba?Dobrý den,
potřeboval bych menší radu. Mám FVE od února 2010, inst. výkon 4,2 kW. Forma výkubu je ZB. V součastnosti je potřeba se registrovat u OTE, aby vůbec došlo k vyplacení faktur (čtvrtletně). Nyní jsem ve fázi, kdy chci získat elektronický podpis (PostSignum) komerční - osobní. Jelikož do této chvíle jsem posílal faktury měsíčně na ČEZ jako fyzická osoba, nastala nyní změna a to, že OTE bude proplácet faktury čtvrtletně. Při pročítání různých diskuzí, se nemohu zbavit dojmu, že bych měl vystupovat jako "OSVČ" pokud se nemýlim? S tím souvisí i přihlášení na FÚ (a další kroky?). Nehrozí mi zpětně nějaký postih? Dále pokud si půjdu na poštu zažádat o elektronický podpis mám si s sebou vzít formulář s žádostí na fyzickou osobu nebo OSVČ ? Do dneška jsem byl střídavě zaměstnaný dá se říci vždy s půlroční pauzou. Od nvého měsíce mám mít novou pracovní smlouvu, takže pokud spadám do OSVČ, bude "výdělek" z FVE považován za vedlější příjem.
CHtěl bych někoho poprosit o uvedení věcí na pravou míru ať nemám zbytečné trable. Hlavně jestli mám působyt dále jako fyz. os. nebo OSVČ. Předem děkuji
Zdenek