Jsem OSVČ nebo fyzická osoba?

Rubriky:

Jsem OSVČ nebo fyzická osoba?

Dobrý den,
potřeboval bych menší radu. Mám FVE od února 2010, inst. výkon 4,2 kW. Forma výkubu je ZB. V součastnosti je potřeba se registrovat u OTE, aby vůbec došlo k vyplacení faktur (čtvrtletně). Nyní jsem ve fázi, kdy chci získat elektronický podpis (PostSignum) komerční - osobní. Jelikož do této chvíle jsem posílal faktury měsíčně na ČEZ jako fyzická osoba, nastala nyní změna a to, že OTE bude proplácet faktury čtvrtletně. Při pročítání různých diskuzí, se nemohu zbavit dojmu, že bych měl vystupovat jako "OSVČ" pokud se nemýlim? S tím souvisí i přihlášení na FÚ (a další kroky?). Nehrozí mi zpětně nějaký postih? Dále pokud si půjdu na poštu zažádat o elektronický podpis mám si s sebou vzít formulář s žádostí na fyzickou osobu nebo OSVČ ? Do dneška jsem byl střídavě zaměstnaný dá se říci vždy s půlroční pauzou. Od nvého měsíce mám mít novou pracovní smlouvu, takže pokud spadám do OSVČ, bude "výdělek" z FVE považován za vedlější příjem.

CHtěl bych někoho poprosit o uvedení věcí na pravou míru ať nemám zbytečné trable. Hlavně jestli mám působyt dále jako fyz. os. nebo OSVČ. Předem děkuji

Zdenek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.