Jak na vodorovný rozvod elektro?

Jak na vodorovný rozvod elektro?

Chystám kompletní rekonstrukci bytu v paneláku. Moje výhoda je, že chci v celém bytě dát na strop sádrokarton. Pro vodorovné rozvody mám tedy dvě možnosti:

1) Drážkovat podlahu a k vypínačům a zásuvkám se prodážkovat do svislého panelu odspodu. Předpokládám že CYKY by měl stačit zazdít sám o sobě.

2) Rozvést vodorovné kabely po stropě a k vypínačům a zásuvkám se prodrážkovat od stropu dolů. Tady mám ale doplňující dotazy:

2a) Schovat do něčeho kabely? Krky, trubky nebo nechat volně třeba jen ve svorkách?

2b) Dávat prvně kabely a pak nechat sádraře dělat konstrukci nebo spíš prvně konstrukci, pak kabely a pak sádroš? Trochu se bojím že když kabely budou první že mi to při vrtání konstrukce provrtají nebo naseknou tím profilem.

A samozřejmě obecně, co vidíte za výhody a nevýhody řešení 1 a 2?

Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.