TZB-info - Vybrané výpočetní vztahy…
Tabulka uvádí vybrané algoritmy pro vlastnosti vody, jako jsou tlak na mezi sytosti, měrný objem, měrná hmotnost, součinitel objemové roztažnosti, modul pružnosti, součinitel tepelné vodivosti,…
Dobrý den,
potřebovala bych potvrdit správnost návrhu výpočtu tlakových ztrát otopného okruhu, navrženého podle Tichelmannova (souproudého) zapojení. Tlaková ztráta je počítána na otopném tělese 3 ( OT3 ) jakožto na nejvzdálenějším otopném tělese okruhu od zdroje tepla ( ZT ). Přiložen nákres zapojení.
Výpočet zahrnuje:
1. Tlakovou ztrátu třením v potrubí (zelená část potrubí na přiloženém nákresu) + ztráty vřazenými místními odpory (koleno 90°, ventil, OT) na úseku 1 ( U1). Uvažován hmotnostní průtok vypočtený pro OT3.
2. Tlakovou ztrátu třením v potrubí(fialová část potrubí) + ztráty vřazenými místními odpory ( T - kus) na úseku U2. Uvažován hmotnostní průtok vypočtený pro OT3+0T2.
3. Tlakovou ztrátu třením v potrubí(žlutá část potrubí) + ztráty vřazenými místními odpory ( koleno 90°, T - kus) na úseku U3. Uvažován hmotnostní průtok vypočtený pro OT3+OT2+OT1.
4. Tlakovou ztrátu třením v potrubí(červená část potrubí) + ztráty vřazenými místními odpory ( 3xkoleno 90°, T - kus) na úseku U1´. Uvažován hmotnostní průtok vypočtený pro OT3+OT2+OT1.
Děkuji
Důvěřuj ale prověřuj. "Testnul" jsem stránku…
před 11 roky
Odkaz SPŠ strojnická Tábor: Str 55 nucený oběh 0,6 m/s Tedy dokonce ještě víc, než Metball. str 56 110 Pa pro…
před 11 roky
Nejde o čerpadlo, jeho příkon mě nevadí, je součástí kotle. Jde mi o hrubý nesoulad s Baštou 12000 [W] (61/33/12…
před 11 roky
71 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení