TZB-info - On-line kalkulačka úspor a…
*Výpočet energetických úspor a výše dotací je nastaven na původní program Zelená úsporám 2009. Výpočet je nadále vhodný pro hrubý odhad energetických úspor při zateplení obálky budovy.
Dobrý den všem,
je tu spousta příspěvků okolo zateplování, ale každý dům je unikát a tak si nevím rady. Zakoupil jsem cca 80let starý dům. Obvodové zdi jsou 55cm tlusté,plná cihla. Fasáda je místy opadaná a teď stojím před otázkou: udělat jen novou fasádu nebo zateplit. A pokud zateplit tak čím a jakou šířkou? Přes známého jsem pořídil i pár infra fotek, ale neznám nikoho, kdo by mi byl schopen říct, jak moc je únik tepla špatný. Co se týče fotek, tak kolem oken nejsou udělány z venku špalety, proto je tam výšší teplota(můj názor). Můžete mi prosím někdo poradit? Předem děkuji za rady. Petr
Dobrý večer, není zač děkovat. Jsem si ve vašem případě zcela jist, že návratnost investice do izolace bude docela…
před 12 roky
Děkuji mockrát za užitečné informace. Pro tuto chvíli mi to bohatě stačí a nyní mě čeká počítání. Musím si to všechno…
před 12 roky
Dobrý den, sice záleží na mnoha faktorech (tvar a objem budovy, klimaické pásmo, na kolik stupňů vytápíte a zda celý…
před 12 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení