Přípojka kanalizaceDobrý den,
v rámci nově budované novostavby RD mě správce vodovodů a kanalizací (organizace spravovaná městem) přikázalo napojit se s kanalizační přípojkou na stokovou síť, která ovšem vede nevede v komunikaci pod mým pozemkem,ale v hlavní komunikaci ještě níže. Při realizaci této přípojky bych dělal přes 50 m potrubí, z toho 36 m pod asfaltovým povrchem (/místní městská komunikace), dále bych musel vybudovat 4 kontrolní šachty (svažitý terén) a navíc mi bylo řečeno,že chtějí abych udělal DN 200,aby se mohl napojit na moji přípojku soused nade mnou (který se ovšem nechce na výstavbě přípojky spolupodílet a tvrdí,že to má uhradit město,pokud chtěji aby se připojil) a taky je vedle mě nezastavěný pozemek,tak aby s mohl napojit případný budoucí RD na tomto pozemku. Myslíte,že všechno tohle mi můžou nadiktovat a mám možnost se proti tomu nějak bránit. Není nějaký článek nebo paragraf,že v tomto případě se musí spolupodílet provozovatel komunikace.Myslím,že by mě ta přípojka vyšla hodně draho,na což nemám dostatečný objem financí. Předem děkuji za odpovědi.