Podlahovka u rekonstukceZdravím všechny!
Finišuji přípravy na rekonstrukci stoletého rodinného domu a zvažuji, zda má v mém případě smysl pokoušet se realizovat podlahové topení. Dům je částečně podsklepený, ale výška sklepa je jen 2 metry, takže zateplení přízemí ze strany sklepa nepřipadá příliš v úvahu. Uvažuji o podlahovce do obýváku s kuchyní a do koupelny (ta je sice nad nepodsklepenou částí, ale není problém ji o něco zvýšit). Stávající podlahy jsou dřevěné na trámech 10x10. Plánuji to celé podříznou a provést hydroizolaci. Na novou podlahu tedy zbývá jen nějakých cca 13cm, což není mnoho. Hlavně z pohledu nutné tepelné izolace. Zahlédl jsem řešení pro rekonstrukce od Top Heating, kde se pyšní tloušťkou cca 2cm, což je hodně dobré, ale mám truchu obavu co se stane s mazaninou, kterou se to má v tak slabé vrstvě překrývat, když na ni třeba postavím skříň s nožičkami. Vím, že běžne se doporučuje nad trubky ještě cca 4 cm anhydridu, ale v takovém případě mi na izolaci zbude jen nějakých 6cm, což mi přijde málo, vzhledem k tomu, že pod tím bude nevýtápěný sklep. Máte někdo zkušenost s podobným řešením s omezeným prostorem? Má to smysl nebo se mám smířit s radiátory?