Bojler - ubývání anodové tyče a tvoření usazeninDobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Pročetl jsem zde spoustu diskuzí, ale nenašel jsem odpověď na můj problém. Vlastním plynový kondenzační kotel IMMERGAS VICTRIX ZEUS Superior 26 kW s vestavěným bojlerem. Do tohoto kotle je přivedena voda z vodovodního řadu, tato voda je dle provedeného rozboru vody měkká. Kotel je pravidelně každý rok prohlédnut a seřízen revizním technikem. Při této revizi se každý rok musí vyměnit anodová tyč - je úplně "sežraná" a rozebrat bojler, vytáhnout z něj nerezovou spirálu, vyvařit ji v zavařovacím hrnci plném octa, protože je totálně zanesená vodním kamenem... Nechápu kde je problém, jiné kotle které tento revizní technik reviduje takové problémy nemají. Co se týče ubývání anodové tyče, tak jsem se pouze dočetl, že to mohou způsobovat bludné proudy - bydlím cca 100m od železniční trati. Dům je ale řádně uzemněn a všechny přípojky (voda, plyn, kanál) jsou z plastu. Co se týče zanášení bojleru, měl jsem podezření, že máme tvrdou vodu - proto jsem si nechal udělat rozbor vody a ta je měkká. Prosím o radu. Děkuji.