Žádost o doržování výpočtových hodnot vnitřního vzduchu

Reklama
Žádost o doržování výpočtových hodnot vnitřního vzduchu

Dobrý den, bydlím v přízemí panelového domu. Nájemníci domu jsou členy bytového družstva. Druhým rokem jsme odpojeni od dálkového topení a máme pro celý vchod společný kotel. Narodilo se mi miminko a tak se mi i změnily požadavky.

Poslal jsem tedy dnes předsedovi družstva (kontrolní komisi nemáme) žádost s následujícím textem (odrážky začínající pomlčkou jsou pro tzb-info, panu předsedovi jsem poslal podrobnější přílohu):

Toto otopné období došlo k porušení Vyhlášky 194/2007 Sb. v následujících odstavcích:
1. §2 (1) Otopné období začíná 1. 9. a končí 31. 5. následujícího roku.
- V našem případě se začalo koncem října.
2. Na začátku otopného období: §2 (2) Dodávka tepelné energie se zahájí v otopném období, když průměrná denní teplota venkovního vzduchu (…) poklesne pod +13°C ve dvou dnech po sobě následujících a (…) nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13°C pro následující den.
- Toto též nebylo splněno, viz předchozí bod.
3. Na začátku otopného období: §2 (4) Omezení vytápění se provádí tak, aby byly dodrženy požadavky jejich teplotního útlumu zajišťujícího tepelnou stabilitu místnosti.
- když byla v říjnu a začátkem listopadu přes den teplota nad 8°C, tak čerpadlo běželo, ale kotel netopil. Měli jsme tak doma 19°C, což pro novorozence není úplně ideální...
- ve vstupní hale se asi do prosince netopilo (v obytné místnosti, která má s touto halou společnou zeď jsme večer natopili na 24°C a ráno zde bylo 19°C). Přebalovali jsme zde tříměsíční dítě a museli si tak v noci a k ránu topit přímotopem.
4. Na začátku otopného období: §3 (6) Plánované opravy, údržbové a revizní práce, které mohou způsobit omezení či přerušení vytápění budov, se provádějí mimo otopné období.
- V našem vchodu se prováděla plánovaná výměna kulových ventilů v říjnu a v podstatě to byl jeden z důvodů posunu začátku dodávky tepla.
5. V aktuální době: §2 (4) Omezení vytápění se provádí tak, aby byly dodrženy požadavky jejich teplotního útlumu zajišťujícího tepelnou stabilitu místnosti.
- stejný problém jako na podzim...
6. Nesprávným vytápěním ve vstupní hale a žádným topením v prostorách schodiště došlo k porušení zmíněné vyhlášky hned v několika odstavcích najednou:
konkrétně §3 (2) , §3 (4) a §3 (5).

Ještě dnes mi odepsal, že se kvůli mně bude konat členská schůze družstva. Nyní všechny byty obchází se svojí verzí a zve je na ni.

Samozřejmě ta schůze asi vyzní tak, že chci větší teplo a zaplatí to za mě všichni ostatní.
Mohli byste mi ze zkušenosti poradit, jak se mám na tu schůzi připravit? Zároveň, neexistuje někde model, jak se změní spotřeba tepla v zatepleném osmipodlažním panelovém domě pokud se topí / netopí ve společných prostorách.
A také, jak se změní spotřeba tepla, pokud poběží kotel o 13h denně více?

Případně, neexistuje někdo na Plzeňsku, kdo by byl odborníkem na dané téma a dokázal na této schůzi něco moudrého prezentovat?

Přeci jen an člověka v obleku anebo s vizitkou ti důchodci dají. Na mě, "který z nich chce tahat peníze za teplo" nejspíše nedají, i když je zákon na mé straně...

Děkuji za jakoukoli radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.