Jaké zdivo + vata nebo EPS?

Reklama
Jaké zdivo + vata nebo EPS?

Zdravím místní znalce, řeším aktuální problém, který již před nedávnou dobou jsem konzultoval v jiném vlákně u výběru vhodného systému vytápění a tato věc tma vyšuměla do ztracena.
Jedná se o vhodný výběr tloušťky zdiva a izolace. Moji projektanti mi radí systém heluz 2v1 44cm. Jelikož dle ceníku vím, že je to dost drahé a má to i své zápory, tak bych se radši přiklonil ke klasik sendviči, ale v jakém rozměru?
Z principu a psyschologického hlediska nechci cihlu menší než 30cm. Dům bude s podkrovím o půdorysu cca 10 x 10m s dvěma vikýři + 10 x 4m garáž+tech. místnost. Materíál chci klasika cihly (asi heluz) lepené na lepidlo. A teď jakou izolaci? Nevím proč, ale sympatičtější mi je vata oproti EPS. Nemohl by mi někdo napsat varianty, které lze použít? Je nutné u vaty mít obdobné rozměry jako v případě EPS nebo vata v dané tlouštce izoluje lépe než-li EPS? Nechci jít vyloženě cestou nejlevnější možnosti, ale zároveň nechci zbytečně vyhazovat peníze do luftu, prostě zlatá střední cesta. Díky za pomoc a návrhy. Případně vyzdvihnutí varianty 2v1 (to by byl můj vrchní zedník nejspokojenější, ale moje šrajtofle asi moc ne) :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.