Eko-perfekt

Reklama
Eko-perfekt

Dobrý den,
mám Eko-perfekt 23kW, již druhou zimu topím hnědým ořechem z Bíliny, bez větších problémů...

Začal jsem si pohrávat s myšlenkou, že bych přešel na černé uhlí, očekávám nižší zanášení kotle, méně popela a samozřejmě nižší spotřebu, která vyrovná dvojnásobnou cenu. Koupil jsem na zkoušku cca 10q, dovezli mi nepěkný uhlí plný bordelu (drobné větvičky, listí), ale hlavně promočený...
Zkouším tím topit cca měsíc, uhlí trochu oschlo (skladuju ve 40l kýblech) a mám problém, že se mi na retortě dělají spečence velké jako pěst dospělého chlapa, které mi pravidelně úplně odsouvaji šamoty nad retortou.

Myslíte, že to je uhlím nebo to chce vychytávat nastavení kotle? Už jsem zkoušel nastavení výrobce i vlastní a pořád to není ono. Chci objednávat uhlí na zimu a nechci riskovat, že budu trávit zimní večery v kotelně...

Děkuji za Vaše rady

Jarda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.