Podlahy v obytném podkroví

Reklama
Podlahy v obytném podkroví

Zdravím všechny! Připravuji rekonstrukci starého RD a řeším optimální skladbu podlah v prvním patře, kde budou 3 obytné místnoti - pracovna, a dva pokoje. V současné době jsou tam klasické dřevěné podlahy vysypané škvárou či co je to za bordel, zaklopené prkny a na nich je pak finální podlahová krytina. Ze strany přízemí plánuji sundat rákosové stropy a udělat nové snížené z SDK plus něco (cca 60mm) vaty na zlepšení zvukové izolace. Otázkou je co s vrstvami výše.
Mám navrženo vybrat zásyp a pak následující skladbu: 12mm OSB mezi trámy na spodní prkna, 60mm vaty mezi trámy, záklop buď z původních prken nebo z 18mm OSB a na závěr sádrovláknité desky s minerální krojčejovou izolací na spodku (tl. 30mm). Na to potom finální krytina. Skladba jistě bude plnit svůj účel, ale trošku mě děsí cena, především té poslední vrstvy. Např. Fermacell desky s minerálem na spodku stojí přes 600 Kč/m2 a celkem se cena základního materiálu šplhá při této skladbě k 1000 Kč/m2.
Předně mi vrtá hlavou zda nenechat v podlahách zásyp a jen nepoložit třeba OSB s mirelonem na současná prkna pro srovnání. Případně zda u nové skladby třeba na místo sádrovláknitých desek s krojčejovou izolací nedat mirelon a další vrstvu OSB.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.