gabion okolo RD Dobrý den, chtěl bych se zeptat něco ohledně gabionové zdi okolo RD. Potřebuji vyvýšit stání pro auto vedle RD a zároveň udělat posezení-terasu za domem asi o delce cca 35m a šířce (hloubce) 0,5 m do písmene U - viz nákres. Čeveně je vyznačen gabion 1x05x05m (délka, výška, hloubka-šířka), zde bude stání pro auto a konečná výška dlažby bude společně s gabionem, tedy 0,5 m. Zadní terasa bude o jeden schodek výše než stání pro auto, tedy terén zvednut asi o 70 cm, gabionová stěna (modrá s vlnkou) bude navýšena o tentýž gabion, tedy výška gabionu bude 2x0,5m = 1m a bude asi 30cm výše než netrasa. Moje otázka je, jestli tato stěna 0,5 m hluboká (široká ) mi pro terasu a stání pro auto bez problémů stačí, tedy jestli mi udrží navážku. A jestě jsem se chtěl zeptat na 0,5metrové gabiony na terase, které budu skládat 2 na sebe a spojovat pomocí spirál, jestli stačí vždy u sousedních gabionů pouze jedna společná stěna-jedná se boční stěny a víko spodního respektivě spodek vrchního gabionu, nebo musí mít společné stěny u gabionů, které drží svah zdvojené kvůli pevnosti, tak jak mi tvrdí jeden prodejce z obchodu,
děkuji moc za rychlou odpověď.