Jak na neakumulační el. podlahovku s lepeným vinylem

Rubriky:

Reklama
Jak na neakumulační el. podlahovku s lepeným vinylem

Dobrý den,

rád bych se zeptal, jak zrealizovat elektrické podlahové vytápění v kombinaci s lepenými vinylovými lamelami (plovoučka) tak, aby vytápění nebylo akumulační a zbytečně nenatápělo 40 mm anhydritu? Foliové provedení el. podlahovky v kombinaci s lepeným vinylem asi nepřipadá v úvahu. Takže asi nějak musím zakomponovat topné kabely. Nechce se mi je ale pokládat na polystyren a zalít anhydritem a mít z toho akumulační vytápění. Chtěl bych nějaké řešení, které bude rychle reagovat na změnu teploty vzhledem ke ztrátám a velkým proskleným jižním a západním plochám.

Parametry domu: Dvoupodlažní domek, zastavěná plocha 160 m2, užitná plocha 248 m2, 880 m3 obestavěný prostor. Tepelná ztráta 6,6 kW (4,5kW prostupem, 2,1 kW větráním) a potřebná energie pro vytápění 15,6kWh/m3/rok, obvodové a vnitřní nosné stěny z VPC bloků 200mm, příčky VPC 115 mm. Stropy a rovná střecha železobetonová konstrukce. Okna cca 70m2 převážně jihozápadní orientace.

Skladba podlahy: rostlý terén, geotextilie, podsyp ze štěrkodrtě 100 mm, podsyp z drceného pěnového skla 250mm, geotextilie, železobetonová podkladní vrstva 150mm, asfaltová penetrace, hydroizolace, cca 200mm EPS 100S, anhydrit 40mm a následně krytina (vinyl nebo dlažba).

Dokáže mi někdo poradit jak se s tím poprat. Jestli má cenu se s tím vůbec trápit a nebo zvolit topné folie a na to plovoučku na pero drážku a oželet lepený vinyl?

Děkuji za odpovědi.

PS: Narážky které nebudou souviset s mým dotazem si nechte prosím pro sebe. Jde mi čistě jen o konstrukční kritiku (Každý víme na co narážím a co je v poslední době velký problém tohoto nemoderovaného fóra)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.