Jak na neakumulační el. podlahovku s lepeným vinylemDobrý den,
rád bych se zeptal, jak zrealizovat elektrické podlahové vytápění v kombinaci s lepenými vinylovými lamelami (plovoučka) tak, aby vytápění nebylo akumulační a zbytečně nenatápělo 40 mm anhydritu? Foliové provedení el. podlahovky v kombinaci s lepeným vinylem asi nepřipadá v úvahu. Takže asi nějak musím zakomponovat topné kabely. Nechce se mi je ale pokládat na polystyren a zalít anhydritem a mít z toho akumulační vytápění. Chtěl bych nějaké řešení, které bude rychle reagovat na změnu teploty vzhledem ke ztrátám a velkým proskleným jižním a západním plochám.
Parametry domu: Dvoupodlažní domek, zastavěná plocha 160 m2, užitná plocha 248 m2, 880 m3 obestavěný prostor. Tepelná ztráta 6,6 kW (4,5kW prostupem, 2,1 kW větráním) a potřebná energie pro vytápění 15,6kWh/m3/rok, obvodové a vnitřní nosné stěny z VPC bloků 200mm, příčky VPC 115 mm. Stropy a rovná střecha železobetonová konstrukce. Okna cca 70m2 převážně jihozápadní orientace.
Skladba podlahy: rostlý terén, geotextilie, podsyp ze štěrkodrtě 100 mm, podsyp z drceného pěnového skla 250mm, geotextilie, železobetonová podkladní vrstva 150mm, asfaltová penetrace, hydroizolace, cca 200mm EPS 100S, anhydrit 40mm a následně krytina (vinyl nebo dlažba).
Dokáže mi někdo poradit jak se s tím poprat. Jestli má cenu se s tím vůbec trápit a nebo zvolit topné folie a na to plovoučku na pero drážku a oželet lepený vinyl?
Děkuji za odpovědi.
PS: Narážky které nebudou souviset s mým dotazem si nechte prosím pro sebe. Jde mi čistě jen o konstrukční kritiku (Každý víme na co narážím a co je v poslední době velký problém tohoto nemoderovaného fóra)