Krb s vymennikom - dotaz na potrebny vykonPekny den prajem,
staviame RD a planujeme don krb s teplovodnym vymennikom. Ponukane nam boli znacky Romotop, Hoxter a BeF - ta posledna znacka hlavne z toho dovodu, ze by sme boli radi rohovemu preskleniu, aj ked na nom netrvame. Chcem sa spytat, ci mate s tymito znackami niekto skusenosti, pripadne ktora z nich je kvalitativne lepsia ako ina? Pripadne aku znacku by ste doporucili?
Dalej sa chcem spytat na vykon krbovej vlozky. Krb bude v obyvacke, kt. je prepojena s kuchynou a schodmi aj do chodby v patre. Celkova plocha pre vzduch: 50 m2 a teplotne straty su asi 2,1 kW. Zvysok domu (vykon do vody) ma asi 120 m2 a straty 6,5 kW. Jedna firma nam doporucovala davat vykon minimalny, napr. HAKA 37/50W (nomin. vykon: vzduch 2,4 vzduch a voda 5,6), ina zas doporucovala vykon vyssi: HAKA 63/51 WI (nomin. vykon: vzduch 3,7 vzduch a voda 11,3). Planujeme do topneho systemu zapojit akum. nadrz, kde by sa pripadne nadbytocne teplo mohlo ulozit. Nie sme si ale aj tak isti tym vykonom, u tej druhej vlozky sa nam zda az prilis vysoky. Aj vzhladom na to, ze planujeme dom este o trochu viac zateplit. Neviem, ci by vykon do vzduchu nebol potom prilis velky. Vedeli by ste nam prosim poradit?
Este by som si chcela overit - mame naplanovany komin 18 cm - co nevidiet sa bude stavat. Je mozne nan napojit aj krbovu vlozku (napr. ten Hoxter), ktora ma deklarovanych 20 cm?
Niektore firmy nam doporucuju elektronicku regulaciu horenia, mate s nou niekto skusenosti?
Dakujem za pripadne odpovede.