Krb s vymennikom - dotaz na potrebny vykon

Rubriky:

Reklama
Krb s vymennikom - dotaz na potrebny vykon

Pekny den prajem,

staviame RD a planujeme don krb s teplovodnym vymennikom. Ponukane nam boli znacky Romotop, Hoxter a BeF - ta posledna znacka hlavne z toho dovodu, ze by sme boli radi rohovemu preskleniu, aj ked na nom netrvame. Chcem sa spytat, ci mate s tymito znackami niekto skusenosti, pripadne ktora z nich je kvalitativne lepsia ako ina? Pripadne aku znacku by ste doporucili?

Dalej sa chcem spytat na vykon krbovej vlozky. Krb bude v obyvacke, kt. je prepojena s kuchynou a schodmi aj do chodby v patre. Celkova plocha pre vzduch: 50 m2 a teplotne straty su asi 2,1 kW. Zvysok domu (vykon do vody) ma asi 120 m2 a straty 6,5 kW. Jedna firma nam doporucovala davat vykon minimalny, napr. HAKA 37/50W (nomin. vykon: vzduch 2,4 vzduch a voda 5,6), ina zas doporucovala vykon vyssi: HAKA 63/51 WI (nomin. vykon: vzduch 3,7 vzduch a voda 11,3). Planujeme do topneho systemu zapojit akum. nadrz, kde by sa pripadne nadbytocne teplo mohlo ulozit. Nie sme si ale aj tak isti tym vykonom, u tej druhej vlozky sa nam zda az prilis vysoky. Aj vzhladom na to, ze planujeme dom este o trochu viac zateplit. Neviem, ci by vykon do vzduchu nebol potom prilis velky. Vedeli by ste nam prosim poradit?

Este by som si chcela overit - mame naplanovany komin 18 cm - co nevidiet sa bude stavat. Je mozne nan napojit aj krbovu vlozku (napr. ten Hoxter), ktora ma deklarovanych 20 cm?

Niektore firmy nam doporucuju elektronicku regulaciu horenia, mate s nou niekto skusenosti?

Dakujem za pripadne odpovede.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.