přechody přes topení v podlaze

Reklama
přechody přes topení v podlaze

Dobrý den,mám na odborný portál dotaz.
Provádíme v zahraničí pro jednoho investora momentálně rozvody tras topení pro podlahové konvektory Isan.Rozvody jsou vedeny po betonové desce. Montážní firma dle projektu používá trubky WEFATHERM Stabi s hlin.folií.Používají originální tvarovky.Na přechody přes topení jsou položeny originální tvarovky.Topení je kříženo vrchem. Problém spočívá v tom,že investor požaduje originální tvarovky která jsou vedeny vrchem otožit o 180°aby byly vedeny spodem.Upozorňuji,že tím pádem se bude muset narušit betonová stropní deska možná až na vrchní armaturu. My jsme proti tomuto návrhu vznesli a montážní kazašká firma taky stanovisko,že je to s prominutím nesmysl. Podle doložených obrázků od firmy WEFA jsou křížení vedeny vrchem(i když na obrázcích je jen rozvod vody). Zákazník argumentuje,že v přechodech vrchem zůstane vzduchová bublina. Doplňuji ještě,že podlahové konvektory ISAN jsou napojeny na domovní stanice MEIBAS,kde je instalováno oběhové čerpadlo a jsou tam instalovány odvzdušňovací ventily.Myslíme si,že vzduchová bublina nemůže v přechodu zůstat.
Bohužel jsem nikde na internetu nenašel jestli má investor pravdu a přechody se dělají na topení ZÁSADNĚ!! spodem.Abych se přiznal doposud jsem takovéto konvektory neinstaloval. Může nám někdo na toto téma prosím odpovědět?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.