Ohřev vody do radiátorů i TUV pomocí TČ a krbových kamen Dobrý den,
řeším na domě, který jsme zakoupili, problém s vytápěním a ohřevem TUV. Radiátory máme, boiler ne. Rád bych vše řešil pomocí TČ vzduch-voda a jako zálohu si nechal krbovky s výměníkem, které by byly nějak napojeny do okruhu ohřevu do radiátoru i TUV.
A v tom je ten problém - vím, že se dá řešit tento problém akumulační nádrží - tzn. do AN jde horká voda z TČ i z KK a průtokem skrz ní se ohřívá okruh na topení i teplá voda na sprchování. Jenže AN jsou poměrně drahé, a asi bych do ní chtěl i topnou patronu - kdyby TČ vypadlo nebo jen tak pro jistotu.
Viděl jsem, že boilery jsou mnohem levnější, dá se napojit tento systém dvou tepelných zdrojů na boiler, který případně sám TUV dohřeje?
Celý systém by pak vypadal tak, že TČ ohřívá topení a TUV a KK dělá totéž - tudíž by mi nemuselo TČ spínat třeba v případě, že si na podzim zatopíme v KK, které ohřejí vodu na sprchování i v radiátorech. A v zimě, kdyby byly tvrdé mrazy, bych pomocí KK dotopil dohřev TČ (ten jsem slyšel, že je dost neekonomický).
Snad jsem to vše vysvětlil dost srozumitelně - nejsem žádný odborník na toto téma. Moc děkuji za příspěvky,
Michael Rada