renovace starého betonového septiku

Reklama
SS sanova sanova @sanova.sanova před 11 roky04.06.2013 23:37:00
renovace starého betonového septiku

Dobrý den, máme 2 dva septiky. Jeden novější 3m3 a jeden 8m3 starší. Dokončili jsme rekonstrukci objektu a vracíme se bydlet do přízemí, které je napojené pouze provizorně na malý septik. rádi bychom, ale používaly ten starší větší. Byl ale asi deset let nepoužit. Dneska jsme z něj odčerpali kal a rádi bychom ho nějak připravili pro další použití.
Před ostavením prosakoval v místě napojení jednotlivých vrstev betonáže a byl bývalým majitelem pravděpodobně natřen nějakou asfaltovou izolací nebo penetrací a na dně nataven asaltový pás.
Jak postupovat při obnově hydroizolace?
Beton se zdá pevný nedrolivý až na pár míst, které je potřeba asi nějakou sanační maltou srovnat. Bude stačit pokud nádrž vymeju tlakovou vodou? Bojím se, že se všude nezbavím té asaltové původní vrsty a nechytne na to ta vyrovnávací malta. a i kdyby chytla, jakou hydroizolační vrstvu zvolit, aby trvale odolávala biologickému odpadu tohoto charakteru?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.