uzavírací kohout před bytovým vodoměremDobrý den,
mohl bych poprosit o odkaz na vyhlášku, normu, zákon, ve kterém se píše jak mají být umístěny uzavírací kohouty před bytovým vodoměrem v panelovém domě. Jedná se mi o to, že byla provedena výměna stoupaček a uzavírací kohouty na studenou vodu jsou umístěny v mezeře mezi odbočkou ze stoupačky a boční stěnou v mezeře cca 15cm z boku směrem ke stěně a uzavírání probíhá pákou k zadní stě směrem dolu (nevím jak to lépe popsat, ale páka směrem od osy kohoutu je směřovaná z boku odbočky směrem k zadní stěne). Kohout na teplou vodu je přístupný zpředu, ale konec páky zavadí o vodoměr studené vody. Dále mi přijde, že je nevhodné, aby se potrubí různě napružilo v tahu, zkrutu jen aby bylo umožněno napojení na vodoměr. Potom na potrubí vzniká pnutí různými směry a to si nemyslím že je v pořádku. Když jsem to firmě reklamoval, majitel tvrdil, že zavřít se to dá a že to rozhodně není věcí vady při montáži a že je potrubí plastové a že je stav pnutí normální.
Mohl by tedy někdo potvrdit moji domněnku, že je způsob rovedení nevyhovující nebo naopak, že montáž proběhla v souladu s platnou legislativou? Firma odmítá s tímto problémem cokoliv dělat.