Velikost děr pro okna do RD

Rubriky:

Reklama
Velikost děr pro okna do RD

Dobrý den, stavíme RD a nevím, jak správně určit velikost děr (šířka x výška) pro okna do obytných místností. Četl jsem poučku, že rozměr oken v m2 by měl být minimálně 10 % podlahové plochy místnosti. Nevím ovšem, kolik mám počítat na rám apod. Zatím uvažujeme o dvoukřídlých plastových. Pak také nevím, co si pod tímto minimem mám představit. Ano, bude tam světlo ale nic moc (spíše budu svítit) nebo ano, bude tam dostatečně světla...?

Máme plánované obytné místnosti 11,3 a 10,3 a 9,2 a 12,3 m2 a všude je plánovaná díra na okno šířky 1250 a výšky 1500 (ve výšce 780). Není to příliš málo nebo mnoho? Jaké máte zkušenosti?

Nechci samozřejmě malá okna kvůli světlu, ale zase ne moc velká kvůli ztrátám tepla.

Díky za rady.
MK

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.