Jaký způsob založení stavby (z hlediska ekonomiky)

Rubriky:

Reklama
Jaký způsob založení stavby (z hlediska ekonomiky)

Plánuji založit NED "obyčejně" tj. klasický základ, izolace perimetru a bez přerušení tepelného mostu, které považuji vzhledem k pořizovací ceně za tvrdě nenávratnou ivestici.

Nicméně jsem hledal jak jsou na tom ekonomicky alternativy, až jsem našel tento článek http://atelier-dek.cz/node/333 Jsem laik, nicméně se mi nezdá závěr, který popisuje založení na pěnoskle nebo EPS jako ekonomicky výhodnější než klasiku (nehledě na výsledné parametry).

V čem je zakopaný pes? Klasický základ je v mém případě obvodové pasy s deskou 200mm s dvojitými kari sítěmi (kvůli založení na navážce), kdyby to měla být samonosná deska tak by to předpokládám muselo být něco o síle min 300 a hromada drahého armovacího železa, tj. předpokládám o statisíce někde jinde a dále náklady na pěnosklo apod......

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

59 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.