Vnitřního zateplení pomocí Dape

Rubriky:

Reklama
KN Karel Nord @karel.nord před 11 roky19.06.2013 14:00:00
Vnitřního zateplení pomocí Dape

Řeším vnitřní zateplení ložnice ve druhém patře v bytovém domě domě. Vnější zateplení není možné, neb předpokládám, že by se musela zateplit celá stěna a navíc by zateplení zasahovalo na sousední pozemek.

proč chci zateplovat: ložnice je v zimě velmi studená (to bych možná ještě překousl), stěna má silnou tendenci plesnivět a nedá se k ní postavit ani sebemenší komoda - problém je hlavně v rohu na jiho-západ, který je orientován do volného prostoru (viz náčrtek).

co chci zateplovat: zateplit chci v první řadu stěnu na západ (plná cihla 30 nebo 45 cm - nevím přesně) a spolu s ní pak i jižní stěnu s oknem (plná cihla 45 cm). Stěna na sever je již částečně zateplena z venku a částečně kryta sousední budovou (u této severní stěny je přiražena velká šatní dvouskříň, za kterou se plíseň neobjevuje - to je pro mne známka toho, že je jakž takž izolovaná).

jak chci zateplovat: vzhledem k výše zmíněné skříni, potřebuji, aby izolace byla co nejtenčí - cca 6-7 cm. Chci, aby mezi předstěnou a bokem skříně zůstalo ještě pár cm škvíra. Proto jsem zvolil zateplení pomocí folie Dape Arktik http://45950.w50.wedos.ws/tepelna-izolac… - skladba viz přiložený obrázek (původní zeď/vzduch/izolace/vzduch/SDK. Izolace kolem dokolola řádně přilepena - jako běžná parozábrana).
Teoreticky má tato izolace nahradit 7 - 10 cm polystyrenu (dle uváděného tepelného odporu mi to spíše vychází na 6 až 8 cm) - otázka je, jaká je realita. No jak jsem již psal, primárně mi nejde o nějaké závratné úspory, ale spíše dostat teplotu povrchu zdi nad rosný bod. Naopak si říkám, že čím horší izolace, tím se snižují i negativní důsledky vyplývající z vnitřního zateplení.

Za kritické místo systému považuji podlahu, ta bude (i s částí parket) "podsunuta" pod izolací a bude tedy ochlazována od obvodové zdi.

Je tato skladba zateplení OK? Existuje jiný (lepší) způsob, jak problém vyřešit? Díky za reakce

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

54 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.