Opakované poškození řídící desky kotle Geminox ZEM 2-17C

Reklama
PM Pavel Marek @pavel.marek495 před 11 roky20.06.2013 14:21:00
Opakované poškození řídící desky kotle Geminox ZEM 2-17C

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu v situaci, která se mi již několikrát stala a nechci se s touto situací setkávat opakovaně, bohužel nevím jakou cestou řešení se mám vydat nebo na koho se obrátit.

V rodinném domě 3 roky starém vlastním plynový kotel Geminox ZEM 2-17C. Loni jsem po bouřce zjistil chybu E20, následně servisní partner zjistil poškozenou řídící desku LMU34. Zaplatil jsem fakturu na více než 5 tisíc a kotel zase běžel. Po 11 měsících a několika bouřích přišla opět bouřka a kotel hlásil stejnou závadu. TENTOKRÁT jsem byl ovšem tak opatrný, že asi jako jediný v ulici, dle toho co jsem se ptal sousedů, jsem kotel vypojil z elektriky a po bouřce jsem ho tam zase vrátil. Servisní partner si lámal hlavu s tím , že chyba E20 znamená problém čidla.. bohužel byla to opět deska. Opět mám na stole fakturu za více než 5 tisíc korun, ale nikdo mi neumí dát informaci, proč se to u mě tak děje.

Mou povinností přece není kotel vypínat z elektriky.. Barák je přece uzemněn stejně jako je dle příslušných norem kotel zapojen certifikovanou firmou. Servisní partner krčí rameny, že to je mezi nebem a zemí.. ale to neřeší můj problém. Nechci platit každý rok, nebo snad každou bouřku novou řídící desku.

Uvažuji tedy jakým směrem a koho oslovit.. Soudního znalce? v jakém oboru? Dokáže mi dát informaci, jestli je někde něco špatně? Neřekne mi jen že to mám vše dle norem a hotovo?

Nemůže se tedy jednat o nějakou konstrukční vadu kotle, jejímž důsledkem je pouze poškozená řídící deska? Jak mohu situaci předejít? Přestože 95% lidí kotel nevypíná, já ho vypnul což považuji za největší ochranu a přesto to nepomohlo. Podotýkám, že žádný jiný elektrospotřebič v domě nebyl poškozen!!! ani v jednom případě.

Na domě mám anténní stožár poskytovatele internetu. Ani jeho zařízení nebyla poškozena.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.