Plíseň v podlazeDobry den,
asi pred 5 lety jsem koupil starsi domek v radove zastavbe u hlavni silnice. Byly zde pouze betonove podlahy s tenkymi drevotrisk.deskami, v mistnostech kamna na tuha paliva, wafky a kousek lina v kuchyni. Zacal jsem s rekonstrukci - odpady, novy rozvod teple a studene vody, nove podlahove krytiny - v loznici tenky koberec s mensimi koberci na nem a v kuchyni linoleum a koberec. Asi pred 2 lety mi prasknul ohrivac teple vody v lince a vytekla voda do kuchyne a loznice. koberce a jsem vyhazel susit, lino smotal a susil v kuchyni. Po ususeni znovu polozil. Asi pred rokem byl citit v kuchyni divny zapach, ktery se ani po vyvetrani nezlepsil. Ted jsem byl 14 dni mimo a po navratu zjistil, ze mi z koberce a prahu roste plisen. Strhnul jsem koberec a lino, pod linem byla na nekolika mistech plisen, ktera vyrustala z tenkych drevotriskovych desek pod linem. Ty jsem take strhal az na tu betonovou podlahu v mistech, kde byla plisen. Je mi jasne, ze lino uz davat nebudu, ale co bych mel v casti pod linkou polozit ? Dlazbu ? Na mista, kde je stul bych dal mineralon a tenky koberec, ale nevim. Jakym zpusobem lze zabranit vlkosti z podlahy, kdyz nechci znovu zavadet kamna ? Podlaha ma asi 15-20cm betonu s drevenymi latemi po 1 metru a dum je ve stenach podriznutej.
Dekuji vsem za odpovedi.