solární trubicový vakuový kolektor

Rubriky:

Reklama
AA Alena Antoszova @alena.antoszova před 11 roky25.06.2013 13:38:00
solární trubicový vakuový kolektor

Dobrý den,
před třemi lety jsme si pořídili na RD solární trubicový vakuový kolektor Kloben SKY 12 CPC 58 2ks a 300l TUV. Kolektory máme na zdi domu, který je situován na jih(sklon asi 70°). Slunce nám svítí od rána do večera (pokud svítí). Jsme sice 5 členná rodina, ale máme 3 malé děti, tudíž nemáme velkou spotřebu vody. Minulý týden, kdy slunce krásně svítilo, nám kolektory nahřály vodu na max 56°C (odběr vody byl minimální). Instalatérská firma, která systém montovala, vše zkontrolovala a konstatovala, že systém funguje tak jak má, ale voda se neohřívá tak jak má. Všimli jsme si, že teplota kapaliny v kolektoru takřka kopíruje teplotu vzduchu. Dnes ráno bylo na kolektorech 12°C a venku 11°C, přitom vakuové trubice by měly mít minimální tepelné ztráty a měly by fungovat i v zimě, což prakticky nefungují.
Chci se zeptat, zda jste se s tímto problémem již setkali, zda se dá výkon kolektoru nějak změřit a zda by bylo řešením panely vyměnit (je na ně 5 let záruka).

Upraveno administrátorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.