Co s tím ? špatně zateplená střechaDobrý den, prosím o radu ohledně zateplení střechy v podkroví. Mám klasickou sedlovou střechu, krytina vlněný eternit přišroubován na 6 cm silných fošnách , které jsou přes krokve, mezi krokvemi 180 vata isover, parozábrana, podhledy.
Je mi jasné, že tloušťka izolace je nedostatečná, vzhledem k tomu, že chci měnit střešní krytinu, hledám, jak vyřešit problém především s únikem tepla v každém spoji krokve s pozednicí, jelikož byla parozábrana dávána zevnitř před pohledy, především v části kde leží pozednice a na ní krokve si myslím že je něco špatně s její těsností a proto hledám jak z toho ven.
Všechno samozřejmě ukáže odkrytí krytiny, obávám se ale, že budu muset vyndat izolaci a teď zvažuji, zda by nebylo lepší udělat izolaci novou nadkrokevní i s parozábranou, nebo to zateplení jen zvednout přes krokve, doizolovat a položit novou krytinu.
V případě nadkrokevní nové izolace by mi samozřejmě zůstala hromada vaty a investice by asi byla někde jinde.
A k mému štěstí mi do krytiny ještě kecají památkáři, takže budu muset dělat i bednění. Děkuji za každou radu.