Kominíci, komu věřit? Prosím o radu.

Rubriky:

Reklama
Kominíci, komu věřit? Prosím o radu.

Dobrý den,

mám totálně zmrvený komín Schiedel 200mm. Odborníci radili nechat předělat na náklady zhotovitele. Zhotovitel zbankrotoval, tak jsem požádal věhlasnou místní kominíckou firmu o řešení.

Řekli, že to vyřeší vložka 180mm. Výrobce krbové vložky doporučuje 200mm komín, ale řekli, že prý to až tak nevadí. Tak jsem to objednal, vyvložkovali komín, já zaplatil, ale nebyl jsem spokojen. Na pravoúhlé koleno nasadili redukci 180mm do komínu. Jednak byla krbová vložka díky té redukci vystrčena do prostoru, také tah se snížil. Když jsem přívod vzduchu ztáhl na méně, než polovinu, oheň zhasl.

Pokoušel jsem se u nich objednat předělání - chtěl jsem krb přirazit ke zdi. Mají hodně práce a asi rok marného telefonování mě přestalo bavit. Tak jsem objednal místního kominíka. Mezitím jsem zjistil, že pravoúhlý vstup do komínu se dal předělat na 45 stupňový a komín prý jde vyfrézovat a nebylo nutné zmenšovat jeho průměr. Proč mi to neřekli předtím?

Místní kominík mi tedy přirazil krb ke zdi tím způsobem, že ho do komínu připojil kolenem 18mm a tu redukci dal na začátek kolena. Koleno má i čistící otvor, což je prý pro čtštění nezbytné. Jestli byl předtím tah slabý, teď není žádný. Oheň zhasiná i když je přívod vzduchu otevřen naplno. Z krbu teď jde svisle přes půl metru roura 200mm, pak redukce na 180mm, a pak pravoúhlé koleno 180mm do komínu. Výška komínu od vstupu do komínu je 630cm. Ve spojích redukce-koleno, koleno-komín to není úplně těsné. Kvedlá to tam, ale zas - prý to nevadí.

Mám 3 dotazy:
- existuje koleno 200mm zakončené lícováním na 180mm? Pomůže to?
- Je možné komín Schiedel 200mm vyfrézovat, vyměnit vložku za 200mm, předelat vstup do komínu na 45stupňů a o půl metru níže? Kolik to stojí?
- jak zajistit, aby odborník který příjde neměl pouze snahu vyúčtovat co nejvyšší částku za co nejmenší námahu?

Za rady předem děkuji.
Zdeněk

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.