Tepelné čerpadlo do staršieho domu s radiátormi

Tepelné čerpadlo do staršieho domu s radiátormi

Chcel by som rodičov odbremeniť od kúrenia drevom a navrhnúť im nejaké tepelné čerpadlo vzduch - voda. Pri silných mrazoch by si dokúrili tuhým palivom. Chcel by som Vás poprosiť o názory. Rozmýšľal som nad niečim lacnejším napr. Nordline WWBC 13,5 H-A-S(len nikde neviem nájsť účinnosti a či by vlastne stíhalo pri -5°C dávať 55°C vodu).

Posielam Vám nejaké údaje o rodičovskom dome:
Podlahová plocha cca 125m2. Stavba z r. 1977.
Obvodové múry kváder 30cm.
Dom je z väčšej časti zateplený 5cm polystyrénom. 35m2 zatiaľ neni, ale bude 12cm EPS.
Okna sú plastové 3komorové rok montáže cca r. 2002

Dom je s polovice podpivničený.
Strecha aspoň čo naši vraveli, je tam škvára neviem koľko cm. Keď bolo -1 °C tak som bol na streche a sneh cca 10cm na nej vôbec nebol rozpustený takže niečo izoluje
Podlaha škvára asi 5cm.

Dom je momentálne vykurovaný tuhým palivom: Spotreba dreva cca 18m3 (priestorových metrov) za zimu.
Kotol je Viadrus U26 4 článkový(pri dreve ma nominálny výkon 15kW). Vykurovaná voda aspoň čo som bol u našich tak mávaju okolo 55°C a pri -10°C majú všade trenkové teploty. Uzavretý systém kúrenia na samotiaž.
Naši to vykurujú sezonym drevom, vôbec neni vyschnuté ako by malo byť.... aspoň dva roky.
Radiatory plechové 9 radiatorov(V cm 55x140 6ks a 55x100 3ks pri hĺbke 15cm). (plánovana výmena cca 2014 za novšie plechove s teplotným spadom 55/45 korad 33K).

Tie staré plechové vypadajú ako na obrázku hore.

Viem, že sú to není informácie fundované od projektanta, ale aspoň niečo.

Ďakujem za odpoveď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.