TZB-info - Výpočet tlakové ztráty…
Výpočet lze použít ke zjištění tlakové ztráty třením v potrubí v závislosti na tvaru a rozměrech potrubí, drsnosti a délky potrubí, hustoty a kinematické viskozity proudící tekutiny. Zadává se…
Zdravím, mohl byste mi někdo prosím poradit ohledně počtu oběhových čerpadel.
Mám přízemní bungalow, cca 700m hadic, 10 okruhů, trubka 18x2 Pe-x, kotel Baxi Nuvola 3 Comfort HT 240. Od instalatéra mám namontováno ještě čerpadlo v rozdělovači. Bohužel čerpadlo jede pořád (24*7) a je docela hlučné (neustále slyším jak "vyje"). Kotlové čerpadlo neslyším.
Zkoušel jsem najít na internetu nějaký výpočet, ale skončil jsem tady:
https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-v ... -v-potrubi
Dál nevím... Díky
Podívejte se p. Voženílek ještě jednou na zapojení p.Malacha. Uvažujme poměry na druhém trojcestném ventilu a…
před 10 roky
Co když budete číst vše. Jedná se o podlahovku a radiátorový systém. To asi nebude stejné nastavení obou trojcestných…
před 10 roky
Dobrý den, u termostatické baterie potřebuji reakční čas co nejkratší jenže u vytápění kde čas několik minut není na…
před 10 roky
65 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení