Výběr kamnové vložky pro vytápění roubenkyStavíme poloroubenou chalupu a budu řešit rozvody topení a s tím i výběr kamnové vložky s teplovodním výměníkem, která bude obestavěna kachlema.
Situace je následující:
Chalupa je poloroubená, roubená je světnice, kde budou i kamna stát, místnost má 35m2, výška stropu cca 2,2m. V přízemí je pak dále chodba 16m2, pokoj 15m2 a koupelna 5m2, vše je už zděné, zdivo je cihlové, tloušťky 50cm bez zateplení.
V podkroví jsou celkem 3 pokoje + chodba a celková plocha je 90m2, stropy 2m, izolace 20cm vata.
Sálavým teplem bude vytápěná roubená místnost tedy 80m3 a vodou zbytek a pokroví, tedy 260m3
Jaký výkon kamnové vložky doporučujete? Původně jsem chtěl Hoxter HAKA 37/50W, ale ta by byla asi slabá, takže uvažuji nad už dražší 63/51W nebo levnější 67/38W. Dále nevypadá špatně vložka Burnet 400 Linea Mini. Koukal jsem i na vložky AQUADOR Blok, ale nevím jak na tom budou s kvalitou.
Případně co jiného doporučujete?
Chalupa bude obývaná nárazově, takže co jsem pročetl, je lepší volit výkonnější vložku než když je objekt trvale obýván.
Děkuji za rady