Výběr kamnové vložky pro vytápění roubenky

Rubriky:

Reklama
Výběr kamnové vložky pro vytápění roubenky

Stavíme poloroubenou chalupu a budu řešit rozvody topení a s tím i výběr kamnové vložky s teplovodním výměníkem, která bude obestavěna kachlema.

Situace je následující:

Chalupa je poloroubená, roubená je světnice, kde budou i kamna stát, místnost má 35m2, výška stropu cca 2,2m. V přízemí je pak dále chodba 16m2, pokoj 15m2 a koupelna 5m2, vše je už zděné, zdivo je cihlové, tloušťky 50cm bez zateplení.
V podkroví jsou celkem 3 pokoje + chodba a celková plocha je 90m2, stropy 2m, izolace 20cm vata.

Sálavým teplem bude vytápěná roubená místnost tedy 80m3 a vodou zbytek a pokroví, tedy 260m3

Jaký výkon kamnové vložky doporučujete? Původně jsem chtěl Hoxter HAKA 37/50W, ale ta by byla asi slabá, takže uvažuji nad už dražší 63/51W nebo levnější 67/38W. Dále nevypadá špatně vložka Burnet 400 Linea Mini. Koukal jsem i na vložky AQUADOR Blok, ale nevím jak na tom budou s kvalitou.

Případně co jiného doporučujete?

Chalupa bude obývaná nárazově, takže co jsem pročetl, je lepší volit výkonnější vložku než když je objekt trvale obýván.

Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.