TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Dobry den,
Mam dotaz na vhodnejsie prevedenie izolacie. V malom domku mame povalu ktoru chceme vyuzivat na uskladnenie veci,ktore nesmu byt vystavene svetlu,a velmi nizkym a vysokym teplotam.
S tohto dovodu zvazujeme zateplenie sikmej strechy.
Otazka je akou vrstvou zateplovat strop domu. Aby sa zamedzilo nadmernemu uniku tepla do podkrovia(povale).
Na povale nam pritom staci len temperacna teplota povedzme 10C.
Nemame tam zavedene kurenie,ani to nieje monze obyvat.Zdroj tepla by bol len prestup cez strop z interierovej casti.
Ako sa bude spravat skladba povedzme strop 20cm,strecha 20cm.
Ide mi o to ze ked prepocitavam stratu tepla tak neviem aku mam do vypoctu zadat hodnotu pre vypocet tepelneho rozmedzia interier/exterier(byt/povala)
Teoreticky si tepelny spad predstavujem nejak takto:
byt 25C,povala 10C,exterier -15C.
Plocha stropu je 100m2,objem povale cca 150m3
Najde sa nejake riesenie?
Dakujem za nazor,
Dobrý den. § 1. Odstavec 2. písmeno a) : Otazka je akou vrstvou zateplovat strop domu. Aby sa zamedzilo nadmernemu…
před 12 roky
Však to je jasné, ale celou dobu jsem vycházel z toho, že strop už je zateplený a tazatel nechce půdu vytápět.
před 12 roky
Dobrý den. No, já jsem dospěl k závěru, že zateplovat strop je blbost a je nutné zateplit pouze střechu. Ze všech…
před 12 roky
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení