TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Dobrý den,
v současné době se chystáme spustit stavbu RD (kostka, kde 1.NP=cca 220m2 včetně dvoj garáže, 2.NP=cca 85m2). Vytápění RD bude podlahové, pouze v garáži budou 2 otopná tělesa.
Projekt máme zpracovaný na materiál Heluz, ale stavitel (+ další oslovení kamarádi) nám doporučuje z hlediska nákladů a tepelných vlastností Ytong.
Nejsem stavitel a tak se v tom trochu ztrácím a rád bych Vás požádal o Vaše slovní doporučení + např. přesný výpočet tepelných vlastností, abych mohl porovnat. Pokud by šlo uvést vzorec a nějak jednoduše vysvětlil, jak se to počítá, bylo by to super.
Jednalo by se o tyto 3 varianty:
FAMILY 50 SBC (U=0,14, R=7,10) - bez zateplení
FAMILY 44 SBC (U=0,17, R=5,68) + zateplení polystyen 6 cm
Ytong Lambda+ P2-350 (U=0,229, R=4,20) + zateplení polystyren 10 cm
Vím, že velmi důležitá jsou okna, střecha, atd., ale to už máme vyřešené ve shodě projektant i stavitel (nezavislost mezi nimi).
Předem moc děkuji za ochotu, rady a případný výpočet!!
Standa
Dobrý den, Heluz 2v1 je právě včetně zateplení. Já jsem si nakonec vybral Ytong Lambda+ P2-350 (tl. 375mm). Důvod je,…
před 11 roky
Dobrý den, můžu se zeptat, pro jakou cihlu heluz jste se rozhodl a ajký byl důvod? Plánuji také stavět z heluzu a nyní…
před 11 roky
Dobrý večer, moc děkuji za všechny odpovědi a názory. Vybral jsem Ytong Lambda+ P2-350 (tl. 375mm) + 10cm EPS.…
před 11 roky
27 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení