Rozbočení kanalizaceDobrý den.
Mám docela pěkný návrh k diskuzi.
Budeme stavět přízemní RD. Mám docela zvláštní problém při řešení kanalizace. Jelikož si základovou desku vyrábíme svépomocí (velká úspora peněz), budu i skoro sám řešit odpady. Teď k problému: Budeme mít jímku za domem, jelikož nemáme v obci kanalizaci. Ta se má však do budoucna (cca 3 roky) vybudovat a tak bych rád nachystal v ZD i vývod na budoucí kanalizaci. Problém je v tom, že jímka a kanalizace budou na opačné straně domu. Tudíž to pro mě znamená stáhnout umyvadlo, vanu, dřez... pod WC do společného svodu (120mm KG) a odtud nějak šikovně "rozbočit" na dvě strany. Mám v plánu po výstavbě kanalizace odpad do jímky ufiknout, zaslepit, nechat napustit vodou a jímku dále využívat jako retenční nádobu na dešťovku. Ten druhý vývod nachystaný až za obvod stavby směrem k budoucí kanalizaci, by se potom odkryl odslepil a napojil. Jde mi o to, jak vyžešit to rozbočení pod WC. Kdyby tam byl např. vodorovně T kus, nebo mírně svažitý Y kus, aby se to do budoucna neucpávalo. Zkuste mi prosím navrhnout nějaké řešení, popř. i jiné než rozbočení. Třeba udělat pod WC něco jako revizní šachtičku a až přijde čas, prostě přehodit koleno do nachystané trubky. To je ale krajní řešení z hlediska porušení ZD a hydroizolace. Ještě dodám, že prokopání se od jímky k budoucí kanalizaci, je skoro nemyslitelné, zhlediska zástavby domu. Doufám, že jsem problematiku popsal srozumitelně. Ještě malý poddotaz. Řeší se u přízemních RD přisávání či odvětrání kanalizace? Kvůli bublání hydrouzávěrů. U stoupaček do patra je to samozřejmost. Moc všem děkuji za odpovědi.