Rozbočení kanalizace

Rozbočení kanalizace

Dobrý den.
Mám docela pěkný návrh k diskuzi.
Budeme stavět přízemní RD. Mám docela zvláštní problém při řešení kanalizace. Jelikož si základovou desku vyrábíme svépomocí (velká úspora peněz), budu i skoro sám řešit odpady. Teď k problému: Budeme mít jímku za domem, jelikož nemáme v obci kanalizaci. Ta se má však do budoucna (cca 3 roky) vybudovat a tak bych rád nachystal v ZD i vývod na budoucí kanalizaci. Problém je v tom, že jímka a kanalizace budou na opačné straně domu. Tudíž to pro mě znamená stáhnout umyvadlo, vanu, dřez... pod WC do společného svodu (120mm KG) a odtud nějak šikovně "rozbočit" na dvě strany. Mám v plánu po výstavbě kanalizace odpad do jímky ufiknout, zaslepit, nechat napustit vodou a jímku dále využívat jako retenční nádobu na dešťovku. Ten druhý vývod nachystaný až za obvod stavby směrem k budoucí kanalizaci, by se potom odkryl odslepil a napojil. Jde mi o to, jak vyžešit to rozbočení pod WC. Kdyby tam byl např. vodorovně T kus, nebo mírně svažitý Y kus, aby se to do budoucna neucpávalo. Zkuste mi prosím navrhnout nějaké řešení, popř. i jiné než rozbočení. Třeba udělat pod WC něco jako revizní šachtičku a až přijde čas, prostě přehodit koleno do nachystané trubky. To je ale krajní řešení z hlediska porušení ZD a hydroizolace. Ještě dodám, že prokopání se od jímky k budoucí kanalizaci, je skoro nemyslitelné, zhlediska zástavby domu. Doufám, že jsem problematiku popsal srozumitelně. Ještě malý poddotaz. Řeší se u přízemních RD přisávání či odvětrání kanalizace? Kvůli bublání hydrouzávěrů. U stoupaček do patra je to samozřejmost. Moc všem děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.