Zateplenie stropuZdravím. píšem nový príspevok,nakolko ste mi radili majstri kurenári najskor zatepliť dom. No myslím,že netreba celý dom zateplovať z vonka. Nestačilo by podla Vás len zateplenie stropu,alebo skor podlahy na pojde?? Možno by sa potom celkom inak zmenili podmienky vykurovania . No stou aku máte tiež pravdu, velké náklady na prípravu,zapojenie a ktovie aký efekt by to prinieslo. Nakolko neviem podrobnosti o dome/lebo som ho nestaval/neviem z akých materialov je postavený. Viemlen to, že steny su z tehly Strop tvoria keramické nosníky,medzi nimi su dosky,škvára a na vrchu beton. Ciže asi velké tepelné straty su cez stropy .Nakolko mám radiatory Korádo Radík, neviem a nerozumiem sa tomu aký tepelný spád maju. Viem len to, že Rojek zožerie cez zimu vela paliva,ale mám aj omnoho teplejšie v dome. Používam na komíne regulátor Polmar, a tak okrem toho paliva spalujem aj vačšiu časť horlavých plynov. Píšem ale koli tomu, že AKU nádrž sa mi vidí a kedže nemám znalosti a neviem TZ domu,nestačila by aj nejaka povedzme 800 až 1000l?? Ked už nie koli komfortu,tak aspon koli ochráneniu kotla pri rozkurovaní. Možno by aj tá 1000l vydržala cez prechodné obdobie vykurovať aspon pol ažjeden den. Poradíte mi prosím???