Inteligentní dům - rekuperační výměník, ventilátory

Rubriky:

Reklama
MF Michal Faksa @michal.faksa před 10 roky27.08.2013 15:13:00
Inteligentní dům - rekuperační výměník, ventilátory

Dobrý den všem.
Prosím o radu. Budu svépomocí realizovat řízené větrání s rekuperací v rámci rekonstukce domu. Vzhledem k tomu, že dům bude "inteligentní" a tedy jednolivé systémy (vytápění, osvětlení, žaluzie, VTZ, atd.) budou řízeny nadřazeným systémem, mám dilema, jak toto vyřešit pro oblast VZT.

Konkrétně bych potřeboval pomoci s výběrem rekuperačního výměníku a ventilátorů (případně vhodné rekuperační jednotky). Jde o to, že budu řídit polohu klapek pro přívod vzduchu do jednotlivých místností (dle CO2), což mi samozřejmě bude přímo ovlivňovat tlakové ztráty a požadavek na průtok ventilátorů. Rád bych si tedy řídil otáčky vstupního ventilátoru na základě aktuální potřeby. Výstupní ventilátor by se přizpůsobil tak, aby byl zajištěn konstantní tlak v domě.

Otázky:
1. Doporučíte mi nějaký rekup. výměník + ventilátory (stačí do 300m3/h)? (očekávám, že něco ušetřím oproti digitální rekup. jednotce) ideální míry - nízká cena, nízká hlučnost, nízká spotřeba, vysoká účinnost výměníku. :-)
2. Je tato má úvaha správná?: Pokud vyreguluji vstupní a výstupní ventilátor tak, že tlak uvnitř domu bude roven tlaku mimo budovu, větrání je rovnotlaké. = spokojenost.

Jen doplním, že řízení "inteligentního domu" si budu řešit sám s tím, že veškeré regulace obstará aplikační logika, kterou budu moci dodatečně upravovat - tedy celý systém optimalizovat na základě provozu.

Předem děkuji
MF

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

61 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.