Dodatečné zateplení šikmé střechy

Rubriky:

Reklama
Dodatečné zateplení šikmé střechy

Dobrý den, prošel jsem diskuse a na můj problém jsem nenašel konkrétní odpovědi.
Poprosím, jestli by byl někdo tak moc ochotný a poradil mi. Každý stavitel, nebo projektant mi radí něco jiného.
Dům jsem stavěl cca před 15ti lety. V té době byly zcela jiné požadavky na zateplení a taky úplně jiné ceny energií.
Teď jsem se rozhodl dodatečně zateplit střechu. Okna, stěny a topení jsem už vyřešil. Mimo střechy budu ještě řešit větrání s rekuperací, ale to je na jinou diskusi.
Skladba stávající střechy je následující:
- pálená taška Tondach
- střešní latě a kontra latě
- difúzní fólie
- minerální vata mezi krokvemi 150 mm.
- parozábrana
- sádrokarton a přiznané krokve
Dodatečným zateplením chci vyřešit únik tepla střešní konstrukcí a taky zabránit prohřívání střechy a celého domu v létě. Obývací pokoj a dva pokoje v podkroví jsou otevřené až po střechu. Stropy jsou přiznané krokve a SDK.
Mám vymyšlené řešení dodatečného zateplení a rád bych aby mi někdo poradil, zda je to řešení vhodné, nebo to mám dělat jiným způsobem.
Návrh mého řešení:
- sundá se taška
- demontují se střešní latě a kontra latě
- nadstaví se krokve o 150 mm
- mezi krokve se na stávající difúzní fólii položí nová minerální izolace 150 mm
- nad novou izolaci se přes krokve natáhne difúzní reflexní fólie
- přes difúzní reflexní fólii se dají kontra latě a na ně střešní latě
- nakonec se položí původní demontovaná pálená taška, s tím, že se samozřejmě vymění případné poškozené tašky
Je takové řešení v pořádku? Splní mi požadovaný účel? Tzn. snížení úniku tepla a letnímu prohřívání? Měli by jste jiné řešení?
Budu moc vděčný za každou radu.
Ivoš.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.