Dodatečné zateplení šikmé střechyDobrý den, prošel jsem diskuse a na můj problém jsem nenašel konkrétní odpovědi.
Poprosím, jestli by byl někdo tak moc ochotný a poradil mi. Každý stavitel, nebo projektant mi radí něco jiného.
Dům jsem stavěl cca před 15ti lety. V té době byly zcela jiné požadavky na zateplení a taky úplně jiné ceny energií.
Teď jsem se rozhodl dodatečně zateplit střechu. Okna, stěny a topení jsem už vyřešil. Mimo střechy budu ještě řešit větrání s rekuperací, ale to je na jinou diskusi.
Skladba stávající střechy je následující:
- pálená taška Tondach
- střešní latě a kontra latě
- difúzní fólie
- minerální vata mezi krokvemi 150 mm.
- parozábrana
- sádrokarton a přiznané krokve
Dodatečným zateplením chci vyřešit únik tepla střešní konstrukcí a taky zabránit prohřívání střechy a celého domu v létě. Obývací pokoj a dva pokoje v podkroví jsou otevřené až po střechu. Stropy jsou přiznané krokve a SDK.
Mám vymyšlené řešení dodatečného zateplení a rád bych aby mi někdo poradil, zda je to řešení vhodné, nebo to mám dělat jiným způsobem.
Návrh mého řešení:
- sundá se taška
- demontují se střešní latě a kontra latě
- nadstaví se krokve o 150 mm
- mezi krokve se na stávající difúzní fólii položí nová minerální izolace 150 mm
- nad novou izolaci se přes krokve natáhne difúzní reflexní fólie
- přes difúzní reflexní fólii se dají kontra latě a na ně střešní latě
- nakonec se položí původní demontovaná pálená taška, s tím, že se samozřejmě vymění případné poškozené tašky
Je takové řešení v pořádku? Splní mi požadovaný účel? Tzn. snížení úniku tepla a letnímu prohřívání? Měli by jste jiné řešení?
Budu moc vděčný za každou radu.
Ivoš.