Údržba DAKON DUA 28 BTDobrý den,
o víkendu jsem vyměnil na 13 let starém kombinovaném kotli:
- hl. aut. ovzdušňovací ventil
- exp. nádržku
- ventilátor turba
Původní exp. nádržka ( hranatá 7,5 L ) "odešla" ( z ventilku začala téct voda ) a musel jsem často dopouštět vodu. Udržuji tlak v soustavě 1 Atm, je to optimální ? už ani nevím jak jsem došel k této hodnotě ... Vyška soustavy 3,3 m , 7 radiátorů. Proč došlo k poškození expanzky - stářím ?
Ventilátor pro odvod spalin ( "turbo" ) pouze visel na těsnění, to mě překvapilo, nechybí tam nějaký úchyt ? Je to tak z výroby, těsnění jsem objednal nové, pro jistotu. Sice divné, ale funguje to.
Ještě 3. dotaz, ten je k odvzdušnění - musel jsem vypustit a dopustit dost vody pod úroveň čerpadel abych se dostal k vyčištění filtru na zpátečce topení. Nedaří se mě odvzdušnit čerpadla ( WILO ) , chrochtá a bublá v nich.
Počkám až doběhnou a povolím šroub, teče jenom voda, neslyším vzduch.
Je to dobrý postup ? Děsí mně, že voda při tom teče po krytu elektroniky čerpadla.
Jinak jsem s kotlem spokojený, musím zaklepat, za těch 13 let, pokud nepočítám rozvojku, která otočila fázi, jsem měl pouze jednu závadu, kdy se zadřel motor ve ventilátoru a kotel nefungoval. Sháněl jsem opraváře, ale nikdo neměl čas, tak jsem se v tom povrtal sám, stačilo prostříknout ložiska a ventilátor fungoval do výměny.