Chybný výpečet plynu od Bohemia Energy

Rubriky:

Reklama
Chybný výpečet plynu od Bohemia Energy

Dobrý den,

od BE, od které odcházím k jiné společnosti, mi přišlo vyúčtování s velkým nedoplatkem. Jelikož si každý měsíc zapisuji stav plynoměru (v zimě každý týden), tak jsem si udělal vlastní přepočet a podařilo se mi najít kde BE udělal chybu.

BE pro převod m3 na kWh použila konstantu 11,05 což si myslím je chyba. Všude na internetu na ruzných stránkách i na stránkách ERU je stanovena konstanta 10,55.

Bohužel jsem zjistil, že konstantu 11,05 BE použila i v minulém vyúčtování.

Můžete mi potvrdit, že pro převod m3 na kWh se má použít konstanta 10,55?

Jestli se nepletu a BE udělalo tuhle chybu, existuje nějaká právní možnost, která by mohla donutit BE vrátit část nedoplatku za minulé období?

Osobně si myslím, že ze strany BE jde o úmyslný podvod a určitě nejsem jediný komu se podobná věc stala. Ale asi jsem jeden zmála co si dokáže spočátat cenu spotřebovaného plynu.

Předem děkuji za odpovědi a příp. rady.

Stanislav Zoubek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.